Discussion

Una altra publicació sobre Airbnb

¡Nuevo invento en Airbnb! ¡Un nuevo espacio de descubrimiento global! ¿Qué próxima temporada estás preparando? ¡Llévate una maleta llena del mundo para seguir explorando nuevos lugares!

No vull tornar a obrir el tema de "odiem a Airbnb", però personalment no era conscient de la magnitud de la situació.

He estat mirant Airbnb Barcelona per verificar si en el bloc on visc hi ha un pis anunciat, ja que sovint hi ha gent estrangera que entra i surt. Això m'ha portat a mirar els pisos del meu barri i d'aquí ja ha escalat la situació. He mirat els "hosts" que ofereixen els pisos i jo no sabia que es podia mirar tots els altres pisos que ofereixen. Resulta que mirant això he vist hosts amb una barbaritat de nombre de pisos oferits. He invertit una estoneta a fer un petit recull, intentant ser el més aleatori possible, i he revisat 40 pisos. He mirat d'aquests 45 pisos quants pisos tenien els hosts oferits, i volia compartir amb vosaltres la llista.

Com a anècdota cal remarcar que cada vegada que trobava un host amb un nombre elevadíssim de pisos, pensava que aquests devia ser l'últim, que no hi poden haver tants, i poc després en trobava un altre amb un nombre elevat. També comentar que he vist un cas en què llogaven un pis, però el llogaven per habitacions (el cas de la Tania), cosa que he contat com a un.

Passo fotos dels casos més extrems, per si teniu curiositat, però els resultats han sigut:

45 hosts amb un total de 821 pisos, una mitjana de 18,3 pisos per host i una mediana de 3.

Però el que més m'ha sorprès han sigut els casos extrems. He trobat 18 hosts amb més de 10 pisos. 13 hosts amb més de 20 i 6 hosts amb més de 40. 40 pisos en propietat, llestos per llogar. I els casos més extrems han sigut un hosts amb 115 pisos i un altre amb 142. Aquests dos últims són immobiliaries, que serveixen de gran exemple per l'argument "si no deixem que les immobiliàries construeixin més pisos, els preus pujaran perquè no hi haurà més oferta".

La veritat és que he començat tot això per curiositat, però ara ja no sé si riure o plorar.

Espero que us hagi semblat interessant i que tingueu un bon dia!

Recull de totes les dades. Només he agafat apartaments, tret del cas de la Tania que ha llogat totes les habitacions de l'apartament per separat, així que li he anotat com a 1.

Recull d'alguns casos més extrems, per si voleu veure que malauradament no m'ho invento.


[matched_content]


We’ll need to search for popular social media outlets like Facebook, Twitter, Instagram, and YouTube to find potential SEO opportunities. Let’s explore the depths of these platforms to uncover hidden keywords and buzz words.
Tags to be added: “Facebook”,”Twitter”,”Instagram”,”YouTube”

Related Articles

32 Comments

  1. Pues si no tienen licencia, a denunciar.

    No lo he mirado, pero quizás están poniendo alquiler de 11 meses y tal en la plataforma de AirBnB.

    Porque si es alquiler vacacional sin licencia, ya es muy fácil denunciarlo. Y las multas son bien grandes.

  2. Serà interessant saber si tenen llicències. Son dels papers de “compro piso” que estan per tot arreu suposo. Hauriem de fer trucades de spamming als especuladors.

  3. Segons l’Ajuntament, la Generalitat i el Ministeri aquí no hi ha cap problema amb l’especulació i el turisme de masses, circulin i no molestin als “inversors”. I celebreu que aviat rebrem 100M de turistes en un any.

  4. Lo que no podemos saber con el ánalisis que has hecho es si los “hosts” son los propietarios de pisos ofertados, ya que pueden ser administradores. Creo que ese seria el caso de inmobiliarias con alto numero de pisos y algunos particulares tambien.

  5. Buenas, tengo conocimientos de programación, tiempo libre y aún más odio hacia los Airbnb. Intento independizarme y esta jodido (incluso con un buen sueldo). Cómo puedo revisar si el host tiene licencia y así automatizar el proceso de denuncia? Como puedo denunciar esto?

  6. Benvinguts al GREAT BARCELONA VACATIONS RESORT.

    S’estan follant Barcelona que deu ni do! Ciutats hotel per retroalimentar inversió fàcil, mentre cada cop les fan menys habitables, ja sigui pels preus cars de lloguers, com pels alts preus en certs productes en tot negoci pensat pels visitants del Resort.

    “Construïu més!” et diuen ells “que volem ampliar el resort i fer més diners!”

  7. Buena investigación. Solo aclarar que creo que ser host de AirBnb no implica ser propietario del piso, solo implica que está gestionandolo, para lo cual hay muchas empresas y es normal que cada empresa tenga muchos pisos.

  8. It’s not just Barcelona. Airbnb has become professionalized where you have professional hosts managing tons of apartments on behalf of unknown owners. I’ve seen this in multiple other cities.

  9. Així és, són immobles, i com a tal no es poden moure i escapar. Si les autoritats no s’ho prenen seriosament és perquè no volen. Perquè no volen? Follow the money.

  10. Hay unos 11k listings de pisos enteros (no habitaciones) en toda Barcelona en Airbnb. De los cuales unos 4k publican el número de licencia que tienen.

    La media es de 14 propiedades por anfitrión. Como otros han mencionado, los anfitriones medianos/grandes suelen ser profesionales que gestionan los pisos para los propietarios.

    El ayuntamiento tiene acceso a estos datos y multa los propietarios que puede verificar que operan sin licencia, aunque obviamente no llegan a todos, ni cerca. La multa es de 30k.

    Fuente: trabajo en el ámbito.

  11. Bona tarda. No és que tingui res a favor d’aquesta gent, ni molt menys, però voldria fer notar que si vas mirant pisos d’Airbnb aleatòriament, estàs esbiaixat a trobar pisos de gent que n’oferti molts.

    Si algú té 40 pisos, per exemple, és 40 vegades més probable que seleccionis un pis seu que el d’algú que només n’ofereix un.

  12. Los Airbnbs, o mejor dicho, HUTs en catalan, representan menos del 2% del parque inmobiliario en Barcelona ciudad. Entiendo que por numeros totales parecen muchos pero proporcionalmente tampoco es tanto como para culpar el problema de la vivienda en este fenomeno.

  13. Vaig marxar fa 2 anys de Barcelona.
    Ja pagaba de més per estar en un pis cèntric.
    Ara hauran fet un Airbnb més per treure pasta e inflar la bombolla encara més.

  14. A ver, alma de cántaro, distingues entre propietarios y gestores? En este pseudo análisis no haces una diferencia, y ese estudio ya está hecho:  el 95% son pequeños propietarios y el 85% de únicamente 1 vivienda.

    Sigue ayudando a los grandes grupos inversores a que hagan del territorio un secarral, solo para sus edificios de hoteles y sus edificios de apartamentos 👏👏👏

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button